Energielabel AldenhuijsenFAQ

 • Waarom is een energielabel verplicht?

  Met het energielabel wil de overheid eigenaren informeren over de energiezuinigheid van een gebouw. Ook wil de overheid hiermee stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

  Op het energielabel staat welke maatregelen in het gebouw mogelijk zijn. Bijvoorbeeld isolatie van het dak of het plaatsen van zonnepanelen

 • Hoe lang is een energielabel geldig?

  Energielabels blijven 10 jaar geldig. Dit geldt voor zowel de labels die werden bepaald volgens de NEN 7120 als die volgens de NTA 8800.

 • Hoe snel heb ik het energielabel in huis?

  Wij leveren het energielabel altijd erg snel. Binnen 1 tot 2 dagen na het bezoek van de Energie prestatie adviseur.

 • De vorige eigenaar heeft nog een energielabel kan ik deze gebruiken?

  Ja dat kan. Zijn er echter aanpassingen gedaan aan de woning zoals bijvoorbeeld nieuwe beglazing, vloerverwarming, zonnepanelen, nieuwe isolatie etc. Dan is het raadzaam om een nieuw energielabel aan te vragen omdat dat invloed heeft op de energieklasse.

  En hoe beter de enerieklasse hoe interessanter het is voor kopers om uw huis te kopen.

 • Wat voor documenten moet ik aanleveren?

  Indien u facturen met adres heeft van aangepaste woningvoorzieningen van bijvoorbeeld, nieuwe beglazing, vloerverwarming, zonnepanelen, nieuwe isolatie etc. Is het handig om deze bij ons aan te leveren. Dit kan uiteindelijk een verschil uitmaken op uw energielabel.

  LET OP: offertes van aanpassingen kunnen niet gebruikt worden in het dossier. Alleen facturen met het adres van de woning.

  En een plattegrond van de woning indien deze beschikbaar is.

 • Hoe weet ik of de partij gecertificeerd is voor een energielabel?

  Controleer altijd of de betreffende partij bevoegd is om energie labels af te geven. Dit kunt u doen op de website van Centraal Register Techniek.

 • Ik heb met spoed een energielabel nodig. Kan dat?

  Uiteraard kan het voorkomen dat u sneller een energielabel nodig heeft. Wij kunnen binnen 1 dag een energielabel leveren.

  Uiteraard indien er plek beschikbaar is. Vraag hiervoor naar de voorwaarden. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen.

nl_NLNederlands