Energielabel AldenhuijsenErkende energielabel adviseur

Wanneer je een energielabel opvraagt controleer dan altijd bij Centraal register techniek of je te maken hebt met een erkende energielabel adviseur. Het bedrijf moet erkent zijn om energie labels af te mogen geven.

Sinds enkele jaren is bij de verkoop van een woning een energielabel verplicht. Op zo’n label staat hoe goed een huis is geïsoleerd en welke voorzieningen de eigenaar verder heeft getroffen om het energieverbruik terug te dringen. Het label is belangrijk voor de verkoopprijs van een woning.

Vanaf 1 januari 2021 kan een energielabel aanvragen niet meer online. Er komt nu een energielabel adviseur langs om de woning te inspecteren.  Het energielabel wordt vervolgens ingeschreven in de officiële landelijke database van EP-online.

Wij kunnen u helpen aan een energielabel. Klik hier voor het maken van een afspraak.

 

Heeft mijn woning al een energielabel?

Om te zien of uw woning al een energielabel heeft kunt u kijken op energielabel.nl

Energie labels zijn 10 jaar geldig. Alleen wanneer er een verbouwing is geweest en er nieuwe isolatie is geplaatst, vloerverwarming is gelegd of dat er bijvoorbeeld zonnepanelen zijn geplaatst. Dan is het raadzaam om een nieuw label aan te vragen. Het kan voorkomen dat u dan een gunstiger label krijgt bij uw woning en daardoor uw huis beter verkoopt. Ook is het interessant voor koper om een woning te kopen met een hoger energielabel. Dit omdat ze zo wellicht korting kunnen krijgen op hun hypotheek rente.

 

nl_NLNederlands